Monetizarea prezenței ONLINE

7 metode simple și eficiente pentru monetizarea Prezenței Tale ONLINE.

MONETIZARE = Acțiunea de transformare a posesiunilor în bani

Aceasta ar fi, cred eu, cea mai potrivita definiție a cuvântului monetizare din zilele noastre. Expresia vine din perioada în care monetizarea însemna transformarea metalului în monedă (”a bate moneda” –  conform Dicționarului Explicativ al Limbii Române)

Acum totul funcționează diferit dar se bazează cam pe aceleași principii economice.

Una din posesiunile garantate de care dispunem astăzi fiecare din noi este timpul.

Putem cheltui sau investi această resursă 😉

Timpul pe care îl petrecem online indiferent de vârstă crește de la o zi la alta.

Internetul a devenit indispensabil si este tot mai utilizat pentru comunicare și distrcție în zilele noastre. Rețelele de socializare au număr de utilizatori în creștere iar viitorul se vrea construit în mare parte digital.

Aproape fiecare din noi folosește internetul zilnic cel puțin pentru a verifica ce mai este nou pe facebook, citește câteva articole, se jacă online sau caută pe google informații despre diverse produse și servicii.

Partea care mie îmi place cel mai mult la internet este posibilitatea de a trece de partea profitabilă a lui fără prea mare efort. Aici intervine transformarea timpului petrecut online din cheltuială în investiție.

Dacă pentru a face bani cu o afacere clasică ai nevoie de experiență plus o investiție de timp și bani substanțială, internetul îți oferă șansa de a începe imediat cu o voință de fier și un minim de resurse.

Sigur, experiența contează și aici dar cum altfel să o dobândești decât prin exersare.

Primul și cel mai important exercițiu este să începi.

OK, dar unde să încep?

Chiar aici, mai jos ți-am pregătit 7 metode simple și eficiente pentru monetizarea Prezenței Tale ONLINE

Sunt 100% legale și reale cu care poți începe să câștigi bani, după un efort susținut, bineînțeles.

ATENȚIE! NU sunt metode de îmbogățire rapidă!

Așa ceva nu există și dacă vine cineva să susțină contrariul avem două variante:

 1. mulți ani și efort susținut plus muncă până să se ”îmbogățească peste noapte”
 2. ”a avut noroc” dar este ca ploaia de vară – vine și trece la fel de repede

Dacă ești în căutare de metode care să-ți aducă bani repede cu un efort minim și fără să oferi valoare oprește-te aici.

Acest articol nu este pentru tine.

Dacă ești persoana conștientă de faptul că nimic în lume nu se face fără un minim de efort și resurse investite, citește mai departe.

Vei găsi utile informațiile de mai jos chiar dacă le cunoști deja în mare parte.

Începe prin a alege ceva cu care să-ți petreci tipul online într-un mod constructiv.

Acum este momentul cel mai potrivit să inveți cum se face:

 

#1 – AFILIEREA

Poate cea mai răspândită metodă de monetizare a prezenței tale online.

Ce este afilierea?

 

Sigur ai avut cel puțin un produs sau serviciu preferat pe care l-ai recomandat altora, corect?

Ca afiliat, ai posibilitatea de a colabora cu magazine online sau furnizori de servicii printr-o platforma online unde poți câștiga un comision variabil pentru fiecare produs sau serviciu achiziționat de client în urma recomandării efectuate.

Aeastă metodă de monetizare a prezenței tale online poate fi aplicată în diverse moduri, de la postarea de recomandări pe rețelele de socializare la crearea de conținut pe un blog cu subiect bine definit.

Sungurele limite de promovare sunt imaginația și, foarte important, termenii și condițiile fiecărui furnizor.

În românia, cele mai cunoscute platforme unde te poți înscrie ca afiliat și poți începe să câștigi bani imediat sunt:

Mai este și piatadigitala.ro dar nu cunosc foarte bine această platformă.

Ambele platforme generează milioane de Euro anual în vânzări și bate recorduri după recorduri în materie de comisioane generate. Poți colabora cu aceste platfrome fie că ești Persoană Fizică sau Juridică. Importnt este să știi că trebuie să semnezi contract de colaborare, obligatoriu, pentru a putea încasa comisioanele iar aici Profitshare oferă un contract pentru Persoane Fizice în cadrul căruia își asumă reținerea la sursă a taxelor și impozitelor datorate către stat.

Practic, afiliatul este un ”Agent de vânzări online” plătit în urma perfomanțelor generate prin vânzarea produselor recomandate. Nu te speria, nu este deloc greu să faci asta.

Pentru a te ajuta, voi posta aici periodic articole educative cu studii de caz și exemple de succes în afiliere. Astfel vei beneficia de inspirație și vei învăța cum să pui și tu în practică ideile personale.

Insist pe ideile personale! Nu încurajez copierea altor modele ci mai degrabă etalarea creativității proprii care este acolo în tine, doar trebuie să o descoperi prin implicare 🙂

Lasă-mi adresa de email mai jos apăsând butonul galben și vei face parte din lista persoanelor privilegiate care vor fi infromate imediat ce voi posta informații noi și vei obține prețuri speciale pentru cursurile online pe care mă pregătesc să le lansez în ajutorul tău.

 

#2 – CREREA DE CONȚINUT (Text, Imagini, Audio, Video)

Încă o metodă profitabilă în ceea ce privește monetizarea prezenței tale online.

Știi să scrii texte și esti o persoană creativă?

Ai o voce plăcută și o imagine de invidiat?

Transformă abilitățile tale în bani, online!

Incepe acolo unde ești cu ceea ce ai și fă eforturi susținute pentru a face mai bine ceea ce faci în fiecare zi.

Oferă valoare ridicată cel puțin la nivelul pretențiilor pe care le ai și vei vedea că asta se întoarce la tine prin profit.

Nu căuta să faci bani, caută să creezi valoare iar aceasta te va răsplăti.

Nu lucra gratuit dar nici nu exagera cu pretențiile financiare.

Apreciază corect si crează mult!

Internetul îți oferă posibilități nelimitate pentru a-ți etala creativitatea.

 

#3 – DIVERSE SERVICII ONLINE (Freelancer)

Metoda cea mai iubită de mii de români care s-au săturat să lucreze de la 8 la 16 sau de la 9 la 17 este ”Freelancing-ul”, în traducere; Liber Profesionis

Ce poate fi mai fain decât să te trezești când vrei, să lucrezi cât vrei și să câștigi cât vrei…

Mă rog, asta cu ”să câștigi cât vrei” este destul de limitată, acum depinzi 100% de acțiunile proprii și dacă nu creezi ceva care să-ți aducă bain chiar și atunci când dromi (internetul face asta posibi) atunci vei câștiga exact cât lucrezi. Nu mai lucrezi, nu mai câștigi nimic!

Ca Freelancer poți câștiga bani online din aporape orice activitate cum ar fi:

 • redactarea de texte
 • traducere
 • asistent online
 • web design
 • editor video
 • consultant
 • marketing online
 • social media management

Acestea sunt doar câteva din miile de profesii pe care le-a creat mediul online și se preconizează că în următorii 50 de ani vor mai răsări cateva domenii de activiate și profesii care acum nu exstă în nomenclator.

Cel mai important de reținut este că viteza cu care se schimbă lcrurile crește amețitor iar eu sunt obligat să învăț mereu lucruri noi pentru a fi pregătit să fac față eoluției împinsă puternic înainte de tehnologie.

Dacă sunt dispus să investesc timp pentru a învăța și practica lucruri noi și nu cand în extrema consumatorului de rând atunci am șanse ca viitoru să mă surprindă în mod foarte plăcut.

 

#4 – VLOGGING

Aici este simplu și complicat în același timp.

Oricine are la dispoziție un smartphone de ultimă generație poate începe să se filmeze făcând ceva amuzant sau util.

Incarcă acel video pe youtube și astfel începe cariera de vlogger.

Mulți au ajuns vedete peste noapte datorită youtube dar după multă muncă și ore nedormite.

Aici mă refer la cei foarte cunoscuți care în general abordeaza subiecte amuzante diverse sau subeicte utile cum ar fi rețetele.

Dacă vrei să monetizezi treaba asta atucni trebuie să te pui serios pe treabă și să fii conștient că va trece mult timp până vei încasa primii bani. Doar pentru vlogging aș putea scrie un articol complet referitor la metode de monetizare care nu sunt puține.

Pentru inspirația ta voi reveni cu adăugări la acest articol și dacă vrei unul dedicat spune-mi în comentarii, abonează-te și vei fi informat imediat ce public noul conținut.

 

#5 – BLOGGING

Deși pare că-și pierde din avântul inițial, blogging-ul este poate cea mai simplă metodă de monetizare a prezenței tae online prin simplul fapt că îțu oferă posibilitatea de a crea o comunitate compactă în jurul unui subiect specific, comunitate căreia să-i oferi infromații prețioase gratuit alături de recomandări prin metoda de afiliere amintită mai sus.

Ca platforme de blogging poți folosi următoarele:

Gratuite:

 • WordPress.com
 • Blogger.com (google)
 • WordPress.org

Contra cost:

 •  WordPress.com

Acestea sunt doar unele din miile de platforme online gratuite cu sau fără plată care îți oferă posibilitatea de a construi un blog personal sau de afaceri online. Practic, WordPress.org este o platformă de management pentru conținut online gratuită dar am trecut opțiunea și în lista ”contra cost” datorită faptului că vei avea nevoie de un domeniu și găzduire online pe care le poți achiziționa aici pentru sume modice.

În rest, conținutul este regele.

Am văzut și văd online foarte multe idei demarate și lăsate să ”ruginească” din lipsă de timp sau cel mai des din lipsă de inspirație. Chiar eu am câteva idei pe care le-am pus în practică dar am uitat de ele.

Ideea vine, nu asta este problema, cel mai greu este să continuam pe aceeași idee și să o menținem în viață discipinat și perseverent (aici mai am și eu de învățat multe)

Practic, dacă ideea se monetizează repede vine și motivația de a continua cu ea. În blogging timpul petrecut de la implementarea ideii până la generearea de bani poate fi chiar de câțiva ani buni, în funcție de domeniul abordat.

Important este să nu renunți ușor iar aici vorbesc în primul rând cu mine însumi 😉

Continuă cu ideea pâne vei obține rezultate!

Sursa de inspirașie și motivație voi crea aici pe ClientExpert.ro și pe alte bloguri administrate personal.

 

#6 – MAGAZIN ONLINE

Sunt afaceri cu creșteri spectaculoare în ultimii ani în acest domeniu.

Investiția inițială diferă în funcție de domeniu și piața pe care vrei să o abordezi.

Dacă te limitezi doar la piața din România (care apropo, are nevoie ca de aer de afaceri bine construite în domeniu) și nu te arunci cu capul înainte la o gamă largă de produse poți fi surprins cât de ușor este să câștigi (teren, experiență și bani).

Poți alege un produs de nișă pe care să-l promovezi online chiar prin medoda de afiliere amintită mai sus dar în acest caz vei fi advertizer nu afiliat. Astfel, cu o investiție bine calculată inițial poți ajunge să faci profit destul de repede dar asta depinde în mare parte de abiltățile tale de marketing și managemet.

Poți angaja pe cineva să facă astea în locul tău și este recomandat dacă vrei să crești dar asta înseamnă o investiție suplimentară de timp și bani, motiv pentru care am și lăsat magazinul online ca metodă de monetizare a prezenței tale online pe ultimele locuri.

Una din platformele ”made în România” care oferă totul la cheie pentru demararea unui magazin online foarte ușor de folosit, este Shopmania.biz – noi am folosit această platformă pentru mai multe proiecte și mă pregătesc să fac o investiție suplimentară pentru a demara un magazin online premium, sper cât mai curând.

Voi crea, cu timpul, un curs online despre crearea și administrarea unui magazin online, curs util atât pentru tine ca antreprenot cît și pentru cei angajați uletrior ca să facă treaba aceasta în locul tău iar tu să te poți ocupa de creșterea afacerii 🙂

 

#7 – INOVAȚIE

Ultima sugestie din acest articol,  dar nu pe ultimul loc, poate cai mai ridicată rată de potențial profit o are inovația în materie de online.

Dacă îți vine astăzi o idee mai bună decât au avut cei care au creat Facebook, Google sau iPhone atunci monetizarea prezenței tale online va lua avânt și doar cerul va fi limita.

Suntem țara cu cele mai apreciate proiecte de inovație în multe domenii mai ales în ingineria software.

Mă limitez la atât în ceea ce privește informația de mai sus deși aș putea scrie o carte doar din amintirile personale, unde mai pui datele statistice și toate informațiile disponibile online.

Pentru a deschide un drum potențial creativ și a-ți stimula imaginația pentru un debut inovativ studiază cât mai multe informații în acest domeniu și citește experiențele celor care au schimbat lumea la propriu cu asta.

Este poate cel mai eficient mod de a investi tipul de care dispui astăzi.

Acest articol va suferi modificări în timp și voi mai adăuga periodic actualizări în funcție de noutățile și ideile venite pe parcurs. Te org să-mi lași un comentariu mai jos și să nu uiți să te abonezi pentru a primi cu prioritate informațiile adresate exclusiv abonaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *